Parkeren voor Terschelling en Vlieland | Harlingen Welkom aan Zee (2024)

 • Op naar de eilanden

  Parkeer je auto eenvoudig op één van de langparkeerterreinen

  Reserveer direct

  Parkeren voor Terschelling en Vlieland | Harlingen Welkom aan Zee (1)

Harlingenis de perfecte uitvalsbasis voor een (dag)bezoek aan de waddeneilanden Terschelling en Vlieland.Hier vind je alle parkeerinformatie, zodat jij straks zorgeloos de overtocht kan maken naar één van de twee waddeneilanden. Onze langparkeerterreinen zijn daarnaast ook geschikt voor een bezoek aan Harlingen. De langparkeerterreinen liggen op loopafstand van de historische binnenstad enhavens. Wanneer je je parkeerplek online reserveert en betaalt, gaan de slagbomen automatisch open wanneer je aan komt rijden.

Naar Terschelling en Vlieland

Ga je binnenkort naar Terschelling of Vlieland? Dan parkeer je jouw auto het best bij de langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg. Deze parkeeraccommodaties zijn dagelijksgeopend van 07.00tot 20.30. Mocht er na sluitingstijd een extra boot van Rederij Doeksen aankomen, dan zijn we geopend tot een half uur na aankomst van de laatste veerboot. Het tarief voor een vooraf gereserveerde parkeerplek bedraagt €7,50 per kalenderdag, terwijl het tarief voor niet-gereserveerde parkeerplaatsen €8,50 per kalenderdag is.Vanaf deze parkeerterreinen kun je bovendien gratisgebruik maken van de pendelbus. De pendelbus rijdt tussen de langparkeerterreinen en de Waddenpromenade. Vanaf hier vertrekken de veerboten van Rederij Doeksen. De Waddenpromenade ligt op slechts enkele minuten lopen van dehistorische binnenstad van Harlingen.

Wanneer je vooraf (digitaal) een parkeerplek reserveert en betaalt, gaan de slagbomen automatisch voor je open wanneer je aan komt rijden. Zo laat je de parkeerstress thuis.

Let op: contant betalen isniet mogelijk, en reserveren kan alleen voor motorvoertuigen met een maximale lengte van 5 meter. Indien je wilt komen parkeren met een aanhanger of camper, meld je dan vooraf bij onze parkeerbeheerder. Wij verwelkomen je namelijk graag.

Parkeren voor Terschelling en Vlieland | Harlingen Welkom aan Zee (4)

Tips in de omgeving

 • Ontdek Harlingen

  Ontdek Harlingen Parkeren voor Terschelling en Vlieland | Harlingen Welkom aan Zee (5)
 • Bekijk de Broken Jug

  Bekijk de Broken Jug Parkeren voor Terschelling en Vlieland | Harlingen Welkom aan Zee (6)

Als je binnenkort naar Terschelling of Vlieland reist, dan kun je het beste jouw auto parkeren op delangparkeerterreinen P1/P2/P3(ook wel 'Tsjerk Hides')aan de Harlingerstraatweg. Vaar je straks mee met de Bruine Vloot? Dan kun je het besteparkeren aan de Westerzeedijk. Indien je naar Harlingen reist voor een bezoek aan onze havenstad, dan kun je het best parkeren in deparkeergarage Waddenpromenadeof op één van onzekort parkeren locaties.

Voor het eilandparkeren wordt vooraf reserveren aangeraden. Reserveer online zodat jij verzekerd bent van een plekje voor jouw auto. Zo rijd je straks zorgeloos op kenteken binnen bij één van onze accommodaties. Heb je niet gereserveerd of kun je niet reserveren? Maak je vooral geen zorgen, er is altijd voldoende parkeergelegenheid. Blijf je langer op de eilanden of in Harlingen? Dan betaal je het verschil bij het uitrijden gewoon bij.Reserveer hier online jouw parkeerplek. Je kunt ookreserveren voor de Bruine Vloot. Let op: vooraf reserveren voor het parkeren in de parkeergarage Waddenpromenade is niet mogelijk.

Je kunt jouw reservering kosteloos annuleren tot 2 dagen voor de aanvangsdatum. Hierna, tot aan de ingangsdatum, kost annuleren €2,50. Na de ingangsdatum van jouw reservering is annuleren niet meer mogelijk. Kijk, om te annuleren, in de bevestigingsmail van jouw reservering. Kun je deze niet vinden?Neem dan hier contact met ons op.

Als je naar Harlingen reist voor een bezoek aan Terschelling of Vlieland, dan word je door middel van ANWB-borden de weg naar onze parkeeraccommodaties verwezen. Vanaf deze accommodaties rijdt een pendelbus, die je naar de Waddenpromenade brengt waar de veerboten van Rederij Doeksen vertrekken. Wij adviseren je om ruim op tijd te vertrekken, en tenminste een uur voor vertrek naar de eilanden, aanwezig te zijn in Harlingen. Zo laat jij de parkeerstress thuis, en heb je een ontspannen start van jouw vakantie. Meer over het reizen naar Harlingen kun je vinden op de pagina over de paginaroute naar de locaties.

Deparkeeraccommodaties lang parkeren P1/P2/P3enparkeergarage Waddenpromenadeenparkeren Bruine Vlootaan de Westerzeedijk zijn dagelijksgeopend van 07.00 tot 20.30. In- en uitrijden kan enkel tussen deze tijden. Op vrijdagen is het parkeerterrein voor de Bruine Vloot tot 22:00 's avonds geopend (april t/m september). Mochten er wijzigingen optreden in het vaarschema van Rederij Doeksen, dan passen wij de openingstijden van de parkeeraccommodaties P1/P2/P3 hier op aan.

De dienstregeling van onze gratis pendelbus is afgestemd op het vaarschema van Rederij Doeksen. Wij zorgen ervoor dat je op tijd naar de Waddenpromenade wordt gebracht. Hier kun je op de veerboot van Rederij Doeksen stappen.De pendelbus maakt gebruik van HVO100-brandstof. Deze dieselvariant is samengesteld uit plantaardige oliën, afval, restoliën en vetten. Dit vermindert de broeikasgasuitstoot (CO2e) van de brandstof tot wel 90% in vergelijking met gewone fossiele diesel.

Woon of werk je op Terschelling of Vlieland? Dan is een parkeerabonnement van €75 per maand mogelijk voordelig voor jou. Informeer naar de mogelijkheden door contact op te nemen viahet contactformulier op deabonnementen pagina.

Ja, dat kan. In de parkeergarage Waddenpromenade zijn 2 laadpunten. Op het langparkeerterrein P2 zijn momenteel 52 laadpunten beschikbaar.

Ja, er zijn acht mindervaliden parkeerplaatsen op P1 en twee mindervaliden parkeerplaatsen op P2.

Je kunt het beste jouw fiets parkeren in deparkeergarage Waddenpromenade. Hier is een overdekte fietsenstalling welkeoverdag geopend en vrij toegankelijk is.

Voor het parkeren van bussen en touringscars geldt een tarief van €25,50 per kalenderdag. Motoren worden in rekening gebracht tegen een tarief van €4,25 per kalenderdag. Het parkeren van auto's met aanhanger, waarvan de lengte 5,50 meter of meer bedraagt, kost €17,00 per kalenderdag.

Parkeren voor Terschelling en Vlieland | Harlingen Welkom aan Zee (2024)

FAQs

Parkeren voor Terschelling en Vlieland | Harlingen Welkom aan Zee? ›

Lang parkeren (P1/P2/P3)

Wat kost parkeren Terschelling? ›

Het tarief voor een vooraf gereserveerde parkeerplek bedraagt €7,50 per kalenderdag, terwijl het tarief voor niet-gereserveerde parkeerplaatsen €8,50 per kalenderdag is. Vanaf deze parkeerterreinen kun je bovendien gratis gebruik maken van de pendelbus.

Waar parkeren voor de boot naar Vlieland? ›

Als je binnenkort naar Terschelling of Vlieland reist, dan kun je het beste jouw auto parkeren op de langparkeerterreinen P1/P2/P3 (ook wel 'Tsjerk Hides') aan de Harlingerstraatweg. Vaar je straks mee met de Bruine Vloot? Dan kun je het beste parkeren aan de Westerzeedijk.

Wat kost parkeren Harlingen Haven? ›

De langparkeerterreinen liggen op loopafstand van de historische binnenstad en havens. Je parkeert hier voor een vast tarief van € 8,50 per dag of voor € 7,50 per dag wanneer je reserveert. Dit is inclusief het gratis gebruik maken van een pendelbus naar de veerterminal.

Hoe kom je van Terschelling naar Vlieland? ›

Boot naar Vlieland

Rederij Doeksen verzorgt de overtocht van Harlingen naar Vlieland en tussen Vlieland en Terschelling. Op www.rederij-doeksen.nl vind je de dienstregeling. Bootkaarten kun je online boeken of telefonisch: 088-9000888 (lokaal tarief) .

Wat kost parkeren in Harlingen voor de boot? ›

Parkeergarage Harlingen

Dit is een parkeergarage bij de veerbootterminal voor kort parkeren. Tarieven max. € 9,00 per dag (7.30 - 24.00 uur) en € 4,30 per nacht (24.00 - 7.30 uur).

Waarom is de boot naar Terschelling zo duur? ›

De rederij heeft behoefte aan meer inkomsten vanwege de hoge energieprijzen. Vooral LNG, waar de nieuwe boten op varen, is erg duur geworden. De tarieven voor de eilanders gaan met ongeveer vier procent omhoog. Toeristen betalen ruim 16 procent meer.

Kun je met de boot van Terschelling naar Vlieland? ›

Rederij Doeksen verzorgt uw overtocht per veerdienst en sneldienst van Harlingen naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland.

Wat kost de boot naar Vlieland met de auto? ›

Tarieven voertuigen 2024
WinterDaltarief zomer**
Personenauto (max. 6 m lang)186,24149,00
Personenauto + vouwwagen of aanhanger (samen max. 10 m lang)302,58242,06
Personenauto + caravan (samen max. 12 m lang)370,72296,58
Supplement artikelen op de auto*00
1 more row

Hoe duur is een bootticket naar Vlieland? ›

Retour veerdienst of 1x veer- en 1x sneldienst
Normaal tariefVaste Reizigers*
Volwassenen 65+27,5027,50
Kinderen 4 - 11 jaar16,5016,00
Kinderen 0 - 3 jaar retour veerdienstGratisGratis
Kinderen 0 - 3 jaar 1x veer- en 1x sneldienst8,558,55
1 more row

Waar kan ik gratis parkeren in Harlingen? ›

De verschillende parkeeropties in Harlingen

Ook zijn er enkele locaties waar u gratis kunt parkeren, zoals Leerlooierstraat/Oliemolenstraat en Moleneind NZ, langs de oude Nering en het Moleneind NZ (bij Dunlop) en Nachtegaalstraat. Bij Westerzeedijk kunt u ook gratis parkeren.

Kun je met de auto naar Vlieland? ›

Vlieland is autovrij, het is dan ook niet toegestaan uw auto mee te nemen naar het eiland. In Harlingen zijn diverse parkeerterreinen waar u uw auto kunt parkeren tijdens uw verblijf op Vlieland. Tijdens vakantie perioden is het verstandig vooraf een plaats te reserveren (indien mogelijk).

Hoe lang duurt de overtocht van Harlingen naar Vlieland? ›

De veerdienst van Harlingen naar Vlieland duurt ca 1 uur en 35 minuten. De sneldienst doet er ongeveer 50 minuten over. Op de boot van Rederij Doeksen heb je een indrukwekkend uitzicht over de Waddenzee en wie weet spot je zelfs zeehonden op het wad.

Hoe lang duurt de overtocht van Terschelling naar Vlieland? ›

Van Terschelling naar Vlieland en v.v.
Van Terschelling naar Vlieland en v.v.
Sneldienstca. 30 min.
Jan 9, 2024

Waar moet je op de boot naar Vlieland? ›

De boot naar Vlieland vaart vanaf de Friese havenplaats Harlingen. De boot naar Vlieland wordt verzorgd door Rederij Doeksen. De boot naar Vlieland vaart 7 dagen per week minstens 3 keer per dag naar het eiland.

Wat is het verschil tussen Vlieland en Terschelling? ›

Terschelling is het eerstvolgende eiland met 86,16 km² oppervlakte, dan Ameland met 58,83 km², Schiermonnikoog 43,99 km² en Vlieland met 36,13 km². Vlieland is dus het kleinste bewoonde Waddeneiland. De combinatie van grotere oppervlakte en meer inwoners maakt dan ook dat er meer dorpen te vinden zijn.

Wat kost de pont naar Terschelling? ›

Tarieven retour veerboot
LeeftijdWinterZomer
0 t/m 3 jaarGratisGratis
4 t/m 11 jaar16,1216,68
12 t/m 64 jaar32,4033,54
65+29,0830,10

Kun je met de auto op Terschelling komen? ›

Er is op de boot maar beperkt plaats voor auto's. Reserveer dus op tijd om teleurstelling te voorkomen. Op Terschelling is het toegestaan om met een auto te rijden in tegenstelling tot de Waddeneilanden Vlieland en Schiermonnikoog. Op deze Waddeneilanden mag je namelijk geen auto meenemen maar uiteraard wel je fiets.

Hoe duur is overtocht Terschelling? ›

Winter tarieven dagkaart 2024
Retour veerboot of 1x veer- en 1x sneldienstNormaal tariefVaste Reizigers*
Volwassenen 12 - 64 jaar28,0025,00
Volwassenen 65+25,5025,00
Kinderen 4 - 11 jaar16,0015,00
Kinderen 0 - 3 jaar retour veerdienstGratisGratis
1 more row

Heb je een auto nodig op Terschelling? ›

Je kunt prima zonder auto naar Terschelling. Het busvervoer is goed geregeld op Terschelling. Het hele jaar door rijden er bussen van West Terschelling naar Oosterend en altijd in aansluiting op aankomst en vertrek van de boten. Er wordt ook een dienst uitgevoerd naar de gebieden West aan Zee en Midsland aan Zee.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated:

Views: 5516

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.