Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken (2024)

Natuur30.04.2024


Ga naar Dark Sky Park De Boschplaat

Je hoeft niet ver te reizen om een waanzinnige sterrenhemel te zien. Ons eigen waddeneiland Terschelling is namelijk één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken. Dark Sky Park Boschplaat staat op de 8e plek. Dit natuurreservaat is 40 vierkante kilometer groot en dat is bijna een derde van het hele eiland. Het is de thuisbasis van bijzondere vogelsoorten en een groot deel van het jaar afgesloten voor publiek. Omdat er zo weinig lichtvervuiling is, wordt het hier nog écht donker. En daardoor is het een bijzonder mooie plek om bij een heldere hemel sterren te kijken.

Sterren kijken bij de Boschplaat op Terschelling

Volgens dit rapport is de Boschplaat een van meest bijzondere plekken ter wereld om sterren te kijken. Gegevens werden verzameld via onder andere Google Reviews en AllTrails. Bezoekers van de Dark Sky-locaties gaven de Boschplaat gemiddeld een hoge beoordeling. De top-3 ziet er als volgt uit:

  1. Waterton-Glacier International Peace Park – Canada
  2. Yeongyang Firefly Eco Park – Zuid-Korea
  3. Ainos National Park – Griekenland

Als het helder is en er is weinig maanlicht, zijn de sterren extreem goed zichtbaar op Terschelling. Neem een verrekijker mee en eventueel een planisfeer om sterren te herkennen. Ook SkyView is een goede app hiervoor. De beste periode om sterren te kijken is rond nieuwe maan, wanneer je zo min mogelijk last hebt van het maanlicht. Neem plaats op een van de duintoppen op de Boschplaat en ervaar het zelf!

5 tips voor een low budget vakantie naar Zwitserland Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024

Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken (1)

Irene Boskma

Irene is tekstschrijver en reisblogger. Of dat nu korte of lange trips zijn, een verre reis of een bestemming in eigen land: elke plek heeft iets speciaals. Ook in haar vrije tijd pakt ze graag haar koffers en af en toe gaat ze een tijdje weg om als digital nomad vanaf de andere kant van de wereld te werken.

Deel dit artikel
  • Deel op Facebook
  • Deel op Twitter
  • Deel op Linkedin

Verder lezen over Nederland

10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda Om te lunchen in Breda heb je de keuze uit heel veel leuke eettentjes en restaurants. Maar waar moet je zijn? Wat zijn de leukste hotspots en waar is de lunch het lekkerst? Hou dit lijstje bij de hand: lunchen in Breda d... Stedentrips23.04.2024 10 keer: de leukste plekken om te lunchen in Breda De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken De liefde voor Zeeland is groot. Er zijn weinig plekken in Nederland waar je zó tot rust komt als in Zeeland. Het zijn niet alleen de Zeeuwse stranden, maar het zijn ook de uitgestrekte landschappen, lieflijke dorpjes e... Zomer15.04.2024 De ultieme roadtrip door Zeeland langs de 8 mooiste plekken Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024 Wandelen is een ideale manier om in beweging te blijven. Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024. We weten zeker dat er ook voor jou nog heel veel mooie natuur te ontdekken valt! Natuur07.04.2024 Dit zijn de 5 mooiste wandelroutes van de Benelux in 2024 De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove Mini-vakanties zijn dan misschien kort van duur, het effect daarentegen is vaak allesbehalve klein. Er even tussenuit gaan heeft een hoop voordelen. Een verandering van omgeving geeft mij altijd nieuwe energie, en dan maakt het niet eens uit hoe ver weg of dichtbij dat is. Ontspanning04.04.2024 De kracht van een mini-vakantie op de Veluwe – Landal Coldenhove Dit zijn de 8 leukste tips om te doen met Pasen De paasdagen staan voor de deur en dus kun je plannen gaan maken: wat gaan we doen met Pasen? Zo’n lekker lang weekend biedt namelijk volop mogelijkheden. Heb je nog geen plannen en weet je niet wat je moet gaan doen m... Dagje Weg19.03.2024 Dit zijn de 8 leukste tips om te doen met Pasen 5 tips voor een bezoek aan de Westeinderplassen in Aalsmeer De schitterende en nog redelijk onontdekte Westeinderplassen liggen bij het bekende bloemendorp Aalsmeer. Het is een indrukwekkend gebied met een oppervlakte van 10 vierkante kilometer, wat het één van de grootste plas... Dagje Weg25.01.2024 5 tips voor een bezoek aan de Westeinderplassen in Aalsmeer Een paradijs voor liefhebbers van watersport Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland Dit zijn de mooiste campings aan zee in Nederland. Geniet van de prachtige uitgestrekte kust, de mooie duingebieden en zandstranden in eigen land. Op deze campings is de zee altijd om de hoek! Algemeen17.01.2024 Dit zijn de 13 mooiste campings aan zee in Nederland De top 5 leukste kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België Wie denkt dat kerstmis nog ver weg is heeft het mis! Nog even en we zitten weer heerlijk aan het kerstdiner! Het is dus de hoogste tijd om een bezoekje aan de kerstmarkt te plannen. Dat is namelijk altijd een gezellig... Winter20.11.2023 De top 5 leukste kerstmarkten in Nederland, Duitsland en België
Terschelling is één van de beste plekken ter wereld om sterren te kijken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Velia Krajcik

Last Updated:

Views: 5512

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Velia Krajcik

Birthday: 1996-07-27

Address: 520 Balistreri Mount, South Armand, OR 60528

Phone: +466880739437

Job: Future Retail Associate

Hobby: Polo, Scouting, Worldbuilding, Cosplaying, Photography, Rowing, Nordic skating

Introduction: My name is Velia Krajcik, I am a handsome, clean, lucky, gleaming, magnificent, proud, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.